مشاوره قرص لاغری-تماس و واتس آپ مشاوره : 09228744302 - ارسال پیام واتس آپ: 004915210664344

ویتامین دی(D) چیست و نقش آن در بدن چیست و آیا مولتی ویتامین فارماتون آلمانی(Pharmaton) نیاز روزانه بدن ما را به این ویتامین تامین میکند؟

وبلاگ

در مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۱

ویتامین دی(D) چیست و نقش آن در بدن چیست و آیا مولتی ویتامین فارماتون آلمانی(Pharmaton) نیاز روزانه بدن ما را به این ویتامین تامین میکند؟


ویتامین دی(D) چیست و نقش آن در بدن چیست و آیا مولتی ویتامین فارماتون آلمانی(Pharmaton) نیاز روزانه بدن ما را به این ویتامین تامین میکند؟

 

 کلیسفرول یا ويتامين دي ( Vitamin D)، يکي از ويتامين‌هاي لازم براي بدن و از ويتامين‌هاي محلول در چربي است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طريق کنترل تعادل کلسيم و فسفر کمک مي‌کند. اين ويتامين با ايجاد افزايش جذب فسفر و کلسيم از روده‌ها و کاهش دفع از کليه به تولید و رشداستخوان‌ها کمک مي‌کند و همچنين از طريق ترجمه ژن‌هاي هسته سلول به رشد سلولهای استخوانی کمک مي‌کند.

 

منبع اصلي دريافت اين ويتامين بجز منابع گياهي مثل غلات و حيواني مثل ماهي ساردين، شير و تخم مرغ، نور آفتاب است ، بطوري که 30 تا 45 دقيقه ماندن در زير نور آفتاب، نياز روزانه بدن انسان به اين ويتامين را تأمين مي‌کند. البته اگر امکان آفتاب گرفتن نبود یا به هر دلیلی شخص نتواند از نور خورشید استفاده کند می تواند از کپسول مولتی ویتامین فارماتون یا روغن ماهی استفاده نمود.

 

مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

pharmaton multi vitamin

 

فوايد ویتامین دی(D)

 

دريافت ويتامين دي و کلسيم باعث افزايش قدرت و هماهنگي عضلات در افراد کهنسال مي‌شود. همچنين ويتامين دي باعث پيشگيري از بروز بيماري‌هايي مانند راشيتيسم در کودکان، استئومالاسي در بزرگسالان و پوکي استخوان در کهنسالي مي‌شود. همچنين اين ويتامين به رشد و استحکام استخوان‌ها و رشد سلول‌ها کمک زيادي مي‌کند. همچنين مصرف ويتامين دي در سلامت مغز و جلوگيري از آلزايمر نیز کمک شایانی می کند .

 

عوارض ناشی از کمبود ویتامین دی(D)

 

شيوع کمبود ويتامين دي به خصوص در زنان و کودکان ايراني بين 20 تا 50 درصد است. از عوارض مصرف کم اين ويتامين در دوران کودکي بيماري راشيتيسم است که به علت کمبود کلسيم و فسفر در زمان رشد استخوان‌ها، استخوان‌هاي فرد داراي املاح کمي خواهد بود و نخواهد توانست وزن فرد را تحمل کند و در نتيجه انحنا خواهد يافت. عوارض ديگر آن بزرگي جمجمه، زائده‌هاي دکمه مانند بر روي ستون فقرات و برجستگي سينه مي‌باشد. همچنين مچ دست و پا پهن مي‌شود که توسط راديوگرافي قابل تشخيص است.

 

در دوران بزرگسالي کمبود اين ويتامين در بدن باعث بوجود آمدن بيماري استئومالاسي مي‌شود. اين بيماري به اين شکل است که با کاهش تراکم استخواني دردهاي شديدي در قسمت پا و کمر احساس مي‌شود و همچنين استخوان‌هاي بلند به راحتي شکسته مي‌شوند. اگر فرد دراوایل دوران بیماری شروع به دريافت ويتامين دي کند، اين عارضه رفع مي‌شود.

 

در دوران کهنسالي کمبود اين ويتامين باعث بروز بيماري پوکي استخوان به ويژه در زنان مي‌شود. عامل اصلي تأثيرگذار تغييرات هورموني در بدن است. اما در اين دوران اين بيماري ميزان ويتامين دي در بدن کاهش مي‌يابد ولي دريافت اين ويتامين در دوران بيماري کمک چنداني به بهبود آن نمي‌کند، بلکه براي پيشگيري از اين بيماري بايد از دوران جواني کلسيم و فسفر همراه با ويتامين دي مصرف شود.

 

 مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

 

pharmaton

 

همچنين کمبود اين ويتامين در بدن باعث عوارضي چون دير دندان درآوردن و دير نشستن و دير راه افتادن در کودکان مي‌شود، همچنين بدفرم شدن لگن که در دخترها باعث تنگي لگن شده و به ناچار بايد از طريق سزارين زايمان کنند. همچنين کمبود اين ويتامين باعث افزايش احتمال ابتلاء به سرطان سينه يا پروستات مي‌شود. کمبود اين ويتامين باعث مي‌شود که دستگاه ايمني بدن ضعيف شده و باعث مي‌شود فرد مبتلا به سرطان و ديابت و حتي عفونت گردد.

 

فارماتون

 

pharmaton

 

عواملی که باعث کمبود ویتامین دی (D) می شوند:

 

مصرف برخي داروهاي ضد تشنج مانند فنوباربيتال يا فني توئين يا رشد سريع کودک يا برخي اختلالات در جذب اين ويتامين در بدن يا نرفتن زير نور آفتاب يا نخوردن غذاهاي حاوي اين ويتامين باشد باعث کمبود ويتامين دي در بدن مي‌شود.

 

افراد زير بيشتر از بقيه افراد جامعه در خطر کمبود ويتامين دي مي‌باشند:

 

نوزادان شيرخوار: ويتامين د موجود در شير مادر تحت تأثير ويتامين د موجود در بدن مادر است. بر اساس پيشنهاد انجمن اطفال آمريکا، نوزادان شيرخوار بايد روزانه 400 IU ويتامين دي دريافت نموده و از تماس مستقيم نور خورشيد (توسط کرم ضدآفتاب و پوشاک) جلوگيري گردد.

 

افراد مسن: پوست بدن در اين افراد نمي‌تواند ساخت ويتامين د را به صورت کارآمدي انجام دهد؛ همچنين بيشتر در منزل به سر مي‌برند.

 

 افرادي که محدوديت قرارگيري در معرض نور خورشيد دارند؛ مانند افراد زمين‌گير . . .

 

 افراد داراي پوست تيره: ميزان بيشتر ملانين در پوست اين افراد موجب کاهش توانايي پوست جهت توليد ويتامين د از طريق نورخورشيد مي‌گردد.

 

 افراد مبتلا به بيماري التهابي روده (IBD) و ساير بيماري‌هايي که منجر به اختلال در جذب چربي مي‌شود مانند: برخي از بيماري‌هاي کبدي، سيستيک فايبروزيس، سلياک، کرون، کوليت زخمي‌شونده.

 

 افراد چاق يا افرادي که تحت جراحي باي‌پس معده قرار گرفته‌اند.

 

 

 

ميزان مناسب

 

 

 

انستيتوي پزشکي (IOM) ميزاني براي مصرف ويتامين D پيشنهاد داده‌است. دريافت اين ميزان ويتامين D از طريق رژيم غذايي (بهمراه يا بدون مکمل‌ها) بايد براي حفظ سلامتي شما کافي باشد. اين ميزان:

 

 

 

    600 IU درروز براي افراد بين 12 تا 25 سال

 

    800 IU در روز براي افراد بالاي 25 سال

 

 

 

عوارض مصرف زياد

 

استفاده بيش ازحد از اين ويتامين مخصوصاً اگر همراه با مصرف زياد کلسيم باشد منجر به مسموميت مي‌گردد. مسموميت با ويتامين D به ندرت رخ داده و اغلب در کساني مشاهده مي‌شود که مقادير بيش از حد اين ويتامين را از طريق مکمل دريافت مي‌کنند. استفاده از قرص و آمپول ويتامين دي به‌طور مستمر باعث مشکلاتي مانند رسوب کلسيم در بافت‌هاي نرم مثل کليه‌ها، ريه‌ها، قلب و گوش مي‌شود که در ريه‌ها و قلب منجر به عوارض ريوي و قلبي، و در گوش به اختلالات شنوايي و حتي کري مي‌انجامد. همچنين عوارضي مانند سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف، تشنگي زياد، افزايش حجم ادرار، يبوست، تأخير در رشد در طفل‌هاي شيرخوار، مشکلات گوارشي و شکنندگي استخوان نيز از ديگر عوارض مصرف بيش از اندازه ويتامين دي مي‌باشد.برپايه نتايج تحقيقات جديد(توسط دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه) مشخص گرديد سطح ويتامين D با ايجاد سنگ کليه در ارتباط نبوده و خطر آن را افزايش نمي‌دهند اگرچه سطح ويتامين D در گروه شاهد بطور معناداري بيش از گروه شاهد  بوده است.

 

Pharmaton

 

مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

 

ويتامين دي و بيماري اوتيسم

 

با توجه به اينکه نور خورشيد يکي از منابع اصلي توليد ويتامين دي در بدن است، افزايش استفاده از ضدآفتاب‌ها ميزان اين ويتامين را کاهش مي‌دهد و افزايش نرخ اوتيسم در تمام دنيا اين نگراني را ايجاد کرده که شايد ارتباطي بين اين دو وجود داشته باشد.

 

ويتامين دي و بيماري ام اس

 

مطالعه جديد نشان داده‌است پروتئيني که توسط ويتامين D در بدن فعال مي‌شود، مي‌تواند در ترميم آسيب‌هاي سلول‌هاي عصبي و درمان بيماري ام اس مؤثر باشد.

 

منابع ويتامين دي

 

چربي ماهي‌ها مانند قزل آلا منبع غني ويتامين دي هستند

 

 آفتاب: تابش پرتو فرابنفش به پوست انسان باعث مي‌شود که ماده‌اي به نام دهيدروکلسترول با طي مراحلي در بدن در کليه به ويتامين دي تبديل شود. افراد با پوست روشن‌تر نسبت به تيره‌ترها مي‌توانند در مدت کمتري که زير آفتاب مانده‌اند نياز خود به اين ويتامين را تأمين کنند تقريباً تمام ويتامين دي مورد نياز يک فرد، در مکاني که هواي آفتابي دارد از اين طريق ساخته مي‌شود.

 

 منابع گياهي: غلات و برخي سبزيجات و ميوه‌جات.

 

 منابع حيواني: کره، روغن کبد ماهي، زرده تخم مرغ، خامه، جگر، ماهي ساردين حاوي مقادير زيادي از اين نوع ويتامين هستند.

 

دريافت اين ويتامين به صورت مصنوعي مثل کپسولهای روغن ماهی و مولتی ویتامین ها و آمپولD3.

 

درمان کمبود ويتامين دي

 

انواع مختلفي از ترکيبات ويتامين D براي درمان در دسترس هستند. دو شکل ويتامين دي که بيشتر در دسترس هستند ارگوکلسيفرول (vitamin D2) و کوله کلسيفرول (vitamin D3) هستند. از آنجا که ويتامين دي3 فرم طبيعي ويتامين بوده وممکن است ويتامين دي را به شکل مؤثرتري افزايش دهد، بيشتر توصيه مي‌گردد. مولتی ویتامین فارماتون نیز دارای ویتامین دی3 به صورت سوسپانسیون است که به راحتی جذب بدن میشود.

 

مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

 

pharmaton multi vitamin

 

تفاوت کلسيم با ويتامين دي

 

کلسيم و ويتامين D دو ماده مغذي مختلف، اما مهم براي بدن هستند. هر کدام وظايفي به عهده دارند. کلسيم عنصري است که نقش 70 درصدي در استخوان‌سازي بدن بخصوص در دوران کودکي، نوجواني و بلوغ را به عهده دارد. ويتامينِِD نيز به عنوان يکي از ويتامين‌هاي محلول در چربي در جذب کلسيم از طريق روده‌ها نقش مهمي ايفا مي‌کند. کمبود اين ويتامين باعث مي‌شود کلسيم نتواند در بدن به عمل برسد. در نتيجه جذب کلسيم کاهش و بدن با اختلالات متعددي مواجه مي‌شود. به همين دليل اين دو ماده مغذي به هم وابسته هستند و مصرف همزمان آن‌ها ضروري است. قرص مولتی ویتامین فارماتون دارای کلسیم به صورت سوسپانسون می باشد که نیاز شما به این ماده غذایی مهم را نیز برطرف می سازد.

 

 

 

مولتی ویتامین فارماتون

 

در ايران حداقل20% کودکان ايراني به درجات شديد وحدود 40% از آن‌ها به درجات متفاوتي از کمبود ويتامين دي مبتلا هستند.

 


برای خرید قرص مولتی ویتامین فارماتون آلمانی با شماره 09356605217 تماس حاصل فرمایید.