مشاوره قرص لاغری-تماس و واتس آپ مشاوره : 09228744302 - ارسال پیام واتس آپ: 004915210664344

نقش روي در بدن (Zinc)و رفع کبود آن در مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

دانستنی

در مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۹

نقش روي در بدن (Zinc)و رفع کبود آن در مولتی ویتامین فارماتون آلمانی


نقش روي در بدن (Zinc)و رفع کبود آن در مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

pharmaton

مولتی وینامین فارماتون آلمانی

روي (Zinc) يک ماده معدني ضروري است که در واکنشهاي بسياري در بدن انسان نقش داشته و کمبود آن باعث عوارض جدي مي گردد. از اين رو در اين مقاله به نقش روي در بدن مي پردازيم.

نقش روي در بدن انسان چیست؟

روي براي فعاليت بيش از صد آنزيم مختلف در بدن انسان مورد نياز است. وجود روي براي عملکرد صحيح سيستمم ايمني در مبارزه با باکتريها و ويروس هاي مهاجم به بدن، ساخت پروتئين ها و ترمیم و ساخت ماده ژنتيکي در هسته  سلولها (DNA)، ترميم زخم ها و تقسيم سلولي ضروريست. روي همچنين ماده اي لازم براي رشد و نمو جنين در زمان حاملگي، رشد و نمو کودک و رسيدن فرد به بلوغ جنسي مي باشد. روي براي عملکرد صحيح سيستم بويايي و چشايي نيز مورد نياز است.

منابع غذايي حاوي عنصر روي(Zinc):

صدف خوراکي (Oyster) بيشتر از هر ماده غذايي ديگر داراي روي مي باشد. در سه اونس (ounce) صدف پخته شده از ديگر منابع غني روي مي توان به ترتيب از گوشت گوساله، خرچنگ (Crab)، خرچنگ دريايي (Lobster)، گوشت خوک، مرغ و ماهي نام برد. منابع گياهي داراي مقادير کمتري روي مي باشند. در ميان منابع گياهي، غلات غني شده صبحانه، انواع آجيل ها به خصوص بادام هندي (Cashew) و بادام درختی(Almond)، حبوبات (لوبيا و نخود فرنگي)، غلات کامل به خصوص Oatmeal و لبنيات حاوي روي هستند. بايد توجه داشت که ماده روي بايد هر روز در رژيم غذايي وجود داشته باشد و در غير اين صورت فرد دچار کمبود روي مي گردد، زيرا بدن انسان هيچ سيستم مشخصي براي ذخيره سازي روي درون خود ندارد.

 

عوارض کمبود روي: کمبود روي در دوران حاملگي باعث اختلال در رشد جنين مي گردد. کمبود اين ماده در دوران نوزادي و کودکي باعث اختلالات رشد و در سنين بلوغ منجر به اختلالات در بلوغ جنسي (تاخير در بلوغ جنسي در هر دو جنس و عدم نزول بيضه ها به داخل کيسه بيضه در پسرها) مي گردد. ساير علائم شامل از دست دادن اشتها، اسهال، کاهش وزن، ريزش موها، اشکال در عملکرد سيستم ايمني و بهبود زخم ها، ضايعات پوستي و چشمي و اختلال در حس بويايي و چشايي مي باشند. بايد توجه داشت که هيچ يک از مشکلات ذکرشده مختص کمبود روي نبوده و لذا تشخيص کمبود روي تنها بايد توسط پزشکان و افراد متخصص صورت پذيرد.

چه افرادی بيشتر در خطر کمبود روي هستند؟

جذب روي در افرادی که  مبتلا به بيماري هاي التهابي روده مانند بيماري کرون (Crown’s Disease) يا کوليت اولسراتيو (Ulcerative Colitis) و کساني که جراحي هاي دستگاه گوارش براي کاهش طول روده ها انجام داده اند، کاهش مي يابد.

افراد گياهخوار نياز به مصرف مقادير بيشتري روي در رژيم غذايي دارند، زيرا منابع گياهي داراي مقادير کمي روي مي باشند و وجود بعضي مواد در غذاهاي گياهي جلوي جذب کامل روي را مي گيرد. کودکاني که در سنين بالاي شش ماه به تغذيه با شير مادر ادامه مي دهند ولي از ساير منابع غذايي استفاده چنداني نمي کنند، ممکن است در معرض خطر کمبود روي باشند زيرا شير مادر حاوي مقادير کافي از عنصر روي براي سنين بالاتر از شش ماه نمي باشد. افراد معتاد به الکل در معرض خطر سوء جذب مواد غذايي و ماده روي هستند. بيماران مبتلا به کم خوني داسي شکل (Sickle Cell Anemia) نيز ممکن است نياز به مصرف قرص هاي مکمل روي داشته باشند.این افراد به راحتی میتوانند از مولتی ویتامین فارماتون برای کمبود این عنصر حیاتی استفاده نمایند.

MULTI VITAMIN PHARMATON

مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

تاثيرات مفيد روي در درمان بيماريهای افراد مختلف به چه نحوی است؟

تحقيقات بسياري در مورد تاثير روي در کنترل و درمان بيماري هاي مختلف انجام گرديده و يا در حال انجام است. از جمله اين موارد مي توان به تاثيرات مثبت روي در درمان و يا کاهش دوره اسهال حاد در کودکان اشاره کرد و به همين دليل سازمان بهداشت جهاني (WHO) در حال حاضر درمان با مکمل هاي روي را براي درمان اسهال حاد در کودکان توصيه مي نمايد. بسياري از کرم هاي پوستي حاوي ماده روي به صورت Zinc Oxide مي باشند که هم خاصيت ترميمي مناسبي براي پوست دارد و هم به بهبود زخم ها کمک مي نمايد. برخي پزشکان داروهاي حاوي مکمل هاي روي را براي درمان زخم هاي مزمن و يا ريزش مو تجويز مي کنند که تاييد آن نياز به تحقيقات بيشتر دارد. در مورد سرماخوردگي نيز احتمالا مصرف داروهاي حاوي روي براي درمان سرماخوردگي مفيد است، ولي بايد از مصرف ترکيبات روي که به فرم ژل يا اسپري ساخته شده اند و براي مصرف در داخل بيني تجويز مي شوند اجتناب کرد، زيرا ممکن است مصرف آنها باعث صدمه به حس بويايي و يا از دست دادن آن گردد.

pharmaton

مولتی ویتامین فارماتون آلمانی

مصرف بيش از حد روي و عوارض آن در بدن:

مصرف بيش از حد روي باعث از دست دادن اشتها، حالت تهوع  و استفراغ، اسهال، کرامپ شکمي و سردرد مي گردد.  مصرف بيش از حد روي مي تواند باعث اختلال در جذب آهن و مس از دستگاه گوارش و به دنبال آن کم خوني گردد.

به طور خلاصه توصيه مي گردد که روي مورد نياز بدن به صورت ترکيبي از منابع حيواني و گياهي ذکرشده تامين شود. افرادي که بيشتر در خطر کمبود روي هستند، ممکن است با صلاحديد پزشک خود نياز به مصرف مکمل هاي روي داشته باشند. مولتی ویتامین فارماتون مقدار 70% روی دارد و باعث ایجاد بروز مشکل بابت مسمومیت با این عنصر نمی شود.


برای سفارش مولتی ویتامین آلمانی فارماتون با شماره 09356605217 تماس حاصل فرمایید.